Rå sjokoladekake

Rå sjokoladekake

Ingredienser

  • 450 g valnøtter (evt. 50/50 valnøtter/mandler)
  • 25 dadler, ferske og myke (eller bløtlagte tørre)
  • 5-7 ss vann
  • 3 ss økologisk kakaopulver (Green & Blacks)
  • Klype Maldonsalt

Vil du ha glasur på kaka?

Bland litt kokosolje, litt agave- eller lønnsirup og rått kakaopulver. Rør sammen til en glasur og smør over kaken Dekorer gjerne med ferske bær.

Slik gjør du

Kvern nøttene fint i en blender eller stavmikser. Mos de myke dadlene med vannet i svavmikser. Hvis dadlene er tørre må de bløtlegges i noen timer før. Bruk da bløtleggingsvannet når du skal lage dadlepurreen.

Bland nøtter, dadlepurre, kakaopulver og litt Maldon salt godt. Kna alt til en deig og lag den formen du vil ha på kaken.

Smør kaken med glasur og pynt med ferske bær.

Kaken i denne oppskriften måler ca. 15x15 cm og 2cm høy. Kos deg:)

Tilbake til bloggen