Beste kanle knuter med spelt mel

Beste kanle knuter med spelt mel

Ingridienser

Denne oppskriften tar ikke lang tid. Det er hevingen og eltingen som tar tid, men det er sånn de blir magiske

  • 450g spelt mel
  • 30g sukker ( kan være alle typer)
  • 25g gjær(tørr)
  • en klype salt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 dl melk
  • 1 egg
  • 75g romteperert smør
Kanelfyll
  • smør
  • kanel
  • sukker

Fremgangs måte

Her må du ha god tid for at de skal bli best mulig, start med å ha i alt det tørre i kjøkken maskinen å setter på den minste hastigheten. så spe melk, egg forsiktig inn i deigen. La deigen elte i 10 minutter, så tar du det romtempererte smøret å deler det i terninger. Så legger du en og en bit smør av gangen og lar den smelte inn før du legger i neste bit. Når alle bitene er godt eltet inni deigen lar du den elte i 10 min til. Sett så deigen til heving i 2 timer.

Etter deigen har hevet

kjevle ut deigen til et slags rektangel så smørere du masse smør på hele deigen så drysser du kanel og sukker over så bretter du den i to fra den lengste siden over til den andre lengste siden så kjevler du den ut litt mer. Så kutter du deigen opp i strimler, så twister du strimlene så tar du begge endene å knutter den om til en knute. La så deigen heve i 30 min, etter hevingen pensle med egg så setter du dem i ovnene det kan ta alt fra 15-20 minutter men følg med når de begynner å bli litt gyllenbrune. Ta så en bolle å snu den så dunker du litt i bunnen da skal du høre en hol lyd det betyr de er luftige å gode.

Så er det bare å nyte, å du trenger ikke tenke på fordøyelsen den har det bra:).

Tilbake til bloggen